5 gode grunner til å dra på yogaretreat

0
2761

Liker du yoga? Tenker du hver gang du er på en time eller gjør yoga selv at dette vil du gjøre mer av? Lære mer om? Men det blir kanskje ikke helt tid eller er lett å prioritere bort i hverdagen. Da kan det være en veldig god ide å bruke en ferieuke til å dra på yogaretreat.

Her er 5 grunner til hvorfor:

  1. Fordypning – En yogaretreat er fordypning i yoga. Noen ganger i en type yoga, noen ganger mer generelt. Vil du virkelig lære mer, danne et grunnlag for mer yoga i hverdagen, er det gjerne en slik fordypning du trenger. For meg var det det jeg trengte for å sette i gang med yoga hjemme selv. For jeg lover – du har ikke lyst til å slutte når du kommer hjem!
  2. Finne roen – Trenger du en ferie der det å roe ned er en viktig faktor? Yogaretreater er ofte lagt opp slik at du har en økt om morgenen og en om ettermiddagen mens det på dagen er mye tid til å bare være deg selv. Og det oppfordres ofte til egentid, gis rom for det. Hengekøyer er en gjenganger på yogaretreater. Det blir selvsagt litt mindre rolig om du velger surfe- og yogaretreat e.l. Så her må du jo velge det DU er ute etter. Trenger du mer aktivitet finnes det mange alternativer for deg også.
  3. Eksotisk – Yogaretreater foregår ofte på en litt eksotisk eller spesielt vakker destinasjon. Det kan være alt fra den norske fjellheimen, til en italiensk småby, landsbygda i India, Bali, en seilbåt i Kroatia eller fjellene i Nepal. Du får ekstra mye ut av det om du velger en slik destinasjon i tillegg.
  4. Sunt – Yogaretreater har veldig ofte sunn vegetarisk mat på menyen, det er lite eller ingen alkohol inni bildet og du gjør massevis av sunne ting for kroppen. En ferie som er sunn for kroppen, hvem liker ikke det? Det finnes varianter der alkohol spiller en større rolle, men jeg vil virkelig anbefale å gi kroppen den lille pausen fra alkohol. Du får enda mer ut av retreaten om du dropper den. Og så fornøyd med deg selv etterpå!
  5. Mer enn yogastillinger – Du lærer mer om deg selv på en yogaretreat. Og mer om hva yoga er utover den fysiske delen. Du får ofte prøvd deg på meditasjon, stillhet, lærer å lytte til deg selv, finne ut av følelser, skjønner mer om hva yogaen kommer fra osv. Er du nysgjerrig på de andre sidene av yoga som du ikke hører så mye om på en vanlig time, er en yogaretreat et fint sted å få mer innsikt.

Verden kryr av yogaretreater så det er vel egentlig bare å bruke internett for alt det er verdt for å finne akkurat det du er ute etter. Søk på sted eller aktivitet. Kast deg på en i sommer eller planlegg en på en deilig varm destinasjon til vinteren. Du vil ikke angre. Spør meg gjerne om du vil ha noen tips forresten, jeg har vært på flere ulike.