Kunsten å gjøre ingenting

0
3436

Dagen samfunn driver oss til å oppnå og lykkes mer. Det er ikke noe galt med det å ville oppnå gode resultater eller lykkes og få det mange mener er et suksessfylt liv hvor vi får ut potensialet vårt. Men når denne driven gjør oss stadig mer rastløse. Gnisten vår blir jaget opp av hvordan andre ser på oss.

Vel, da tenker jeg at det er lov å stoppe opp og se nærmere på meg selv og stille spørsmålet; hva er det jeg driver med? Får jeg tid til å leve hele mitt liv? Eller bruker jeg all min tid på noen få områder som gjør at jeg ikke føler meg hel?

Det er mye som er viktig, jobb og karriere, trening, friluftsliv, venner og familie og mye mer som fyller hverdagen og fritiden. Jeg fikk det snudd på hodet etter jeg fikk spørsmålene: Har du tid til å jobbe, du som har så mange interesser? Slapper du noen gang av?

For mange kan det virke som jeg har en motor som går i 110, men jeg er like flink til å gjøre ingenting som jeg er til å jobbe eller gi en del av meg selv til andre. Det å gjøre ingenting er for meg å slappe av. Jeg sysselsetter ikke meg selv lenger 24 timer i døgnet for å flykte fra negative tankestrømmer. Yoga og meditasjon har hjulpet meg stort på dette området.

Jeg er ikke en Duracell-kanin som går på veggen til batteriet er tomt. Når jeg først gjør ingenting gjør jeg det slik at jeg smiler innvendig. For meg betyr ikke det å gjøre ingen ting det samme som å legge meg på sofaen hver gang. Hva er det å gjøre ingenting for meg? Eller hvordan gir jeg meg selv mer plass til meg? Det først i den senere tid at jeg har funnet ut hvor fantastisk dette er. Det å slutte å prøve. Det å slutte å søke kontroll på alt rundt meg. Bare det å la en samtale flyte inn i det ukjente og å se hva som skjer. Når jeg først gjør det så ser jeg at jeg begynner å forstå hvem den jeg har samtalen med egentlig er.

Hva betyr å gjøre ingenting for meg:

Den norske naturen. Enten det er å komme seg på høyfjellet eller bare komme seg ut i marka i Oslo. Kjenne på lukten og la luften fint stryke over kinnet mitt. Puste dypt inn og på ut pust gi slipp på tankene.

Jeg kan bruke flere sekunder – minutter – timer i en bokhandel eller på et bibliotek. Se på alle de forskjellige bøkene og finne akkurat den som snakker til meg. Enten tar jeg med boken på en rolig café eller hjem. Kan være en bok som gir meg lærdom eller en jeg bare kan forsvinne i.

Noen ganger kan jeg bare sitte i parken, se på folk spasere forbi. Jeg kan fort fjerner meg fra verden og bare bli en passiv observatør for en liten stund. Jeg kan la musikken strømme inn over meg og bare drømme.

Meditasjon – Gi slipp og være takknemlig for alt jeg har.  Sitte og lytte til pusten, ta et dypt åndedrag og for en liten stund glemme problemer og lar sinnet bli fylt med fred.
Ta meg tid til å være alene og like det. Bli kjent med meg selv og mine behov.

Forrige artikkelJuni Affirmasjon
Neste artikkelLoppis-apper
Camilla Nicoline Vik
Camilla har store glede og nytte av sin daglige meditasjon og yogapraksis som veileder i livet. Hun er sertifisert innen Yogic Arts Flow under Master Duncan Wong, Yin Yoga under Ina Løvdal, Meditation Immersion med Katrina Repka og Ulrica Norberg samt i Hatha Yoga fra Abhijna School of Yoga and Meditation, India.