Loppis-apper

0
3149

Digitale markedsplasser for kjøp og salg av bruktgjenstander har vokst med stor fart de siste årene. Dette bidrar til at vi kaster mindre stæsj og lar andre som kan dra nytte av våre ting forlenge levetiden til tingene og ikke bare bruk og kast. En av grunnene tror jeg har mye med Vipps å gjøre. Det er enklere og tryggere å betale.

Hvorfor bruker vi så mye tid på disse appene? For min del er det enklere å finne unike plagg med historie uten å løpe fra butikk til butikk. Et lite tastetrykk gjør at jeg kan legge ut det jeg ikke bruker lengre for salg eller eventuelt gi bort.

Tise
Tise er en norskprodusert app utviklet i samarbeid med gjenbruksdronningen Jenny Skavlan. Appen ser identisk ut som oppsettet på Instagram. Man oppretter en bruker, følger hverandre og liker bilder. Det er også utrolig enkelt å ta kontakt dersom man lurer på noe om et produkt. Dette har blitt stedet, eller appen om du vil, hvor mange kjendiser ivrig legger ut sine gamle skatter for salg. Her er det mulig å skaffe seg en godbit fra kjendisenes garderober.

Shpock
Sphock omtaler seg selv som loppis-appen, og står for SHop in your POCKet. Her oppretter man enkelt en bruker, og gjennom en feed skaffer seg en oversikt over hva som selges i nærmiljøet. Her kan du kjøpe om alt mellom himmel og jord. Med Shpock kan du enkelt både selge, kjøpe og bytte ting med andre.

Letgo
Dette er en «brukt-butikk» i app-form. Her kan man kjøpe og selge det aller meste. Likhetene med konkurrentene er mange, bortsett fra av at Letgo er utstyrt med en bildegjenkjenningsfunksjon som analyserer hva du har tatt bilde av og automatisk foreslår en tittel. En artig tilleggstjeneste for gadgetnerden.

Finn.no
På finn.no kan du både finne nye og brukte ting. Her har du både nettbutikk løsning med nye varer og «brukt-butikk» både i app-form og på nett. Du kan finne alt fra din neste leilighet til brukt kjole som bare brukes en gang i et selskap.

UseMy
UseMy – din virtuelle garderobe. Her velger du selv om du vil kjøpe, selge, leie ut eller leie dine klær. Alt av klær og tilbehør samlet på ett sted. Enkelt å publisere, enkelt å søke, enkelt og trygt å handle. Usikker på hvem av dem som passer best for deg?

Last dem ned og test ut. Prøv deg litt frem. Det som du ikke finner det du ønsker på LetGo, kan fort bli solgt på Tise og omvendt. Alle appene er enkle å bruke så kommer raskt i gang. Det bare å sette i gang å rydde og ta bilder, og før du vet ordet av det så har genseren som bare har ligget i skapet fått seg en ny eier og du har fått noen kroner på konto.

Både Shpock, Tise, Finn.no og Letgo er gratis, og kan lastes ned fra Appstore og Google Play.

Lykke til!