Hvor kan jeg levere brukte klær og ting

0
8706

Det å dele med andre gjør meg utrolig glad. En varme som sprer seg fra hjertet og rundt i hele kroppen. Det å vite at noen andre får nytte av det som bare ligger og støver hjemme hos meg, samtidig som jeg får større plass og bedre oversikt. Hjelpe de som trenger og ønsker at de får det litt bedre. Gi dem et lite lys i hverdagen.

Det er ikke bare ting jeg gir bort, men deler gjerne ut både smil og tid. Et hyggelig smil på gaten til en fremmed. Tid til å sette meg ned og høre på deres historier. Ofte ser jeg at det betyr enda mer enn den soveposen jeg kom med.

Under har jeg satt opp en liten liste på hvor dere kan gi bort klær, leker, bøker og andre ting som du ikke har bruk for lengre.

Noen av de jeg leverer fast til:

=Oslo
Magasinet =Oslo/=Norge er non-profit, det vil si at det ikke har gevinstkrevende eiere. Det selges av vanskeligstilte på gata. Selgerne kjøper et blad for 50 kroner og selger det videre for 100. Eventuelt overskudd fra salget går tilbake til selgerne i form av aktivitetstilbud, materiell og diverse prosjekter. Stiftelsen Erlik mottar ikke statsstøtte.

«Her har jeg levert varme klær, sko, tepper, soveposer, toalettsaker og sekker.»
www.erlik.no/hvordan-kan-du-bidra

Røde Kors Secondhand
Røde Kors Secondhand er en litt annerledes bruktbutikk. Den drives av frivillige, og alt av overskudd går til Oslo Røde Kors sine humanitære aktiviteter i byen. I tillegg satser butikken på kvalitet fremfor kvantitet. Så alle plaggene og accessoirene er nøye valgt ut til butikken.

«Her har jeg levert veldig mye av kvalitet klær, smykker og sko siden jeg vet at det blir plukket ut. Mye av det som har vært i «kanskje» «hmmm» bunkene. Gøy er det å se når noe av tøyet mitt kommer på instagram kontoen deres, og jeg bruker selv butikken flittig når jeg skal handle.»
Røde Kors Secondhand

Igjen Gjenbrukskafé
Gjenbruksbutikkene er basert på salg av brukte varer som blir gitt til butikken. Mange av butikkene kan hente brukte møbler og andre gjenstander etter avtale.

«Her har jeg levert gamle og nye krim bøker samtidig som jeg slår meg ned i deres Kafé og drikker den veldig gode kaffen mens jeg skriver litt.»
Igjen Gjenbrukskafé

Maritastiftelsen
Maritastiftelsen trenger både brukt og nytt

. Bor du i Oslo eller i Drammensområdet og har møbler, bøker eller annet du vil gi bort? Kan du ringe dem og avtal henting. Du kan også levere direkte i åpningstiden.

«Her har jeg levert en del servise, glass, lysestaker, kopper, pyntegjenstander, duker og annet av glass og plast.»

www.marita.no/hvordan-bidra/gi-ting

Andre som tar i mot varer:

Fretex
Fretex tar imot klær og sko i innsamlingsboksene. De er også takknemlige for å få bøker, bilder, glasstøy, pyntegjenstander, sportsutstyr og andre varer.

Tekstiler og klær (både hele og fine, og ødelagte og slitte): I Fretexboksene, i Fretexposen på Posten og i alle Lindex-butikker kan du donere klær, sko, belter, gardiner, sengetøy og alt annet av tekstiler og tilbehør.
Fretex gjenbruker så mye som mulig. Det som ikke kan brukes mer, går til materialgjenvinning (for eksempel redesign eller pussefiller) eller energigjenvinning.
www.fretex.no/gi-til-fretex

Aktiv barnehjem
Aktiv barnehjem jobber med hjemløse barn og med barn i barnehjem og fattige familier i Polen, Russland, Ukraina og Filippinene. Om sommeren har de program for barn i barnehjem i Tajikistan. Hver søndag jobber de på sykehus i Ukrainia med kreftsyke barn.

Vil du være med å hjelpe? De tar i mot klær i alle størrelser. Både voksne og barn har bruk for tøy. Sko, leketøy, gardiner, sengetøy, tepper, skolesekker og bager.
www.aktivbarnehjelp.no/klesinnsamling

Gateteam Oslo
Gateteam Oslo er non-profit frivillighet for narkomane, hjemløse, enslige, familier, studenter, eldre og alle andre som trenger hjelp. Gateteam Oslo både tar i mot og har utlevering av klær, sko, hygieneartikler, barneklær, leker, sportsutstyr, hermetisk mat, dyner, puter, sengetøy etc. De satser på gjenbruk, og sparer derfor miljøet samtidig som de hjelper mennesker med behov for det vi kan bidra med.
www.gatebarnasfar.no/hjelp-oss-hjelpe-gateteam

Andre tips?
Send til Camilla Nicoline Vik: nicoline76@gmail.com.