Ting å sette pris på i juli

0
2245

Sommer, lange lyse dager og sol! Mens du nyter late sommerdager kan du kose deg med disse åtte lyspunktene for julimåned som du lett kan implementere inn i din hverdag.

“Summer afternoon – summer afternoon; to me those have always been the two most beautiful words in the English language.” ― Henry James

  1. Føl mer. Jeg føler i langt større grad verden rundt meg når det sommer. Følelsen av å solen mot huden, den herlig svalende følelsen av vann mot kroppen på en varm sommerdag eller lettheten i kroppen ved å kunne ha på langt færre plagg enn vinterstid. Det å kunne kjenne underlaget du står på; varmt, vått, kaldt. Sand mellom tærne eller gress under føttene. Lukten av saltvann, nyklipt gress eller våt asfalt etter sommerregn. Lyden av fuglekvitter, måkeskrik eller naboens gressklipper. Smaken av ferske reker, saltvann i munnen eller søte norske jordbær. Være våken til langt på natt og aldri ha lyst til å legge seg, og det å kunne nyte synet av både en vakker solnedgang og en vakker soloppgang uten å ha sovet i mellomtiden.
  2. Ro ned. Nyt. Sett pris på all den ekstra energien de lange lyse dagene bringer med seg, og glem – om så bare for et lite øyeblikk – at solen allerede har snudd og at det igjen går mot mørkere tider. Det er så få måneder med sol og sommer her i nord, så la ting ligge litt. Det meste kan vente en liten stund. Ting blir tidsnok hektisk igjen, så senk skuldrene og nyt mens du kan.
  3. Kom i kontakt med naturen. Vær ute. Spis ute. Praktiser yoga og meditasjon utendørs. Lek i parken. Gå barføtt så ofte du kan og virkelig kjenn hvordan underlaget føles under føttene. Spre tærne og gi føttene – så vel som resten av kroppen – en velfortjent pause.
  4. Utforsk. Vær mer åpen. Det er noe med hele årstiden som gjør at jeg får lyst til å være et lite barn igjen, og i større grad enn resten av året utforske verden rundt meg. Reise til steder jeg ikke har vært før. Gjøre ting jeg ikke har gjort før. Møte nye mennesker, stifte nye bekjentskaper og få nye venner. Alle mennesker kommer inn i livet vårt for å lære oss noe, og det kan være verdt å ta seg tid til å lære å kjenne et annet menneske og lytte til hva de har å si og deres livshistorie selv om du vet at du mest sannsynlig aldri vil møte dem igjen i fremtiden. Noen av de beste samtalene jeg har hatt har vært med mennesker jeg har møtt når jeg har vært ute og reist alene, og ofte kan det være enklere å virkelig åpne seg opp til en du vet du aldri vil se igjen. Prøv.
  5. Jordbær. Norske jordbær er for meg nesten det neste med hele sommeren. Jeg kan lett spise en kurv om dagen. I tillegg til å være søte og gode, er jordbær proppfulle av antioksidanter samt vitamin A og C. Løp, kjøp og nyt disse søte, sunne og forfriskende herlighetene!
  6. På Pinne. Jeg er nesten like glad i is som i jordbær, og hva er vel da bedre enn å kunne nyte en sunn og samtidig velsmakende variant?! De flinke folkene bak På Pinne håndlager en naturlig sunn is på pinne, med friske frukt og bær og naturlig søtning. Sjekk ut sommerens nyhet på www.facebook.com/papinne
  7. Lær noe nytt. Forskning viser at vi er lykkelige når vi lærer og utvikler oss. Så hvis du føler at livet er litt kjedelig om dagen og at du ikke er så glad som du skulle ønske, prøv å mestre noe nytt. Tren til et maraton, lær et nytt språk, jobb som frivillig for en organisasjon du ønsker å støtte eller kok deg gjennom hver eneste rett i en av Hellstrøms kokebøker. Har du alltid hatt lyst til å lære å surfe? Gjør det. Reise til India? Bare å begynne å planlegge. Og følelsen av å ha nådd et mål? Ubeskrivelig. Men det skjer ikke noe før du begynner.
  8. Lev fra hjertet. Om ikke du har indre styrke, vil du fortsette å strebe etter mer uansett hvor mye du har. Det du har vil aldri være nok. Uansett hvor høy utdanning du har, hvis du ikke vet hva som bringer frem lidenskapen i deg, vil du aldri være ferdig utdannet. Uansett hvor sprek du er fysisk eller hvor trent du er mentalt, uten hjertets intelligens vil indre fred, harmoni og selve hensikten med livet mangle. Så la hodet ta en pause, og se om du kan øve deg på å leve mer fra hjertet ditt i sommer. Kanskje du (gjen)oppdager noen skjulte drømmer.